Skip to content

Het e-visum voor Turkije

Per november 2014 kunt u alleen nog maar via een e-visum Turkije binnen gaan. Op luchthavens in Turkije kunt u geen visums meer aanvragen. Overigens kent het e-visum gewoon dezelfde voorwaarden als het visum dat u bij de luchthaven zou aanvragen.

Het enige verschil is dat u door middel van internet zelf het visum moet regelen. U kunt het visum bij de Turkse overheid of bij verschillende visum sites, bijvoorbeeld Evisumvoorturkije.be. Na het aanvragen van het visum, krijgt u het visum in uw mailbox. Op het e-visum voor Turkije staat een unieke barcode en een unieke qr-code. Print het visum uit, neem hem mee naar de luchthaven en u kunt met een gerust hart op vakantie.

Scancode

Vindt u het ook vreselijk uren te moeten wachten? Dit probleem heeft de Turkse overheid opgelost door het e-visum. U hoeft niet meer in lange rijen op de luchthaven te staan om het visum te krijgen. Met het e-visum kunt u gelijk bij aankomst op de luchthaven, deze laten scannen en genieten van uw welverdiende vakantie!

Looptijd legitimatiebewijs

Het enige waar u rekening mee moet houden is de looptijd van uw paspoort of identiteitskaart. Deze moet nog zes maanden geldig zijn, op de dag van aankomst in Turkije. Een visum regelen kan binnen 24 uur gepiept zijn, maar toch kunnen er problemen voordoen. Bijvoorbeeld wanneer uw legitimatiebewijs geen 6 maanden geldig is, moet u een nieuwe aanvragen. Dit kost vaak veel tijd en het aanvragen van een spoeddocument kost veel geld. Een goede tip is: begin op tijd met het aanvragen van een visum. Regel zoveel mogelijk dingen ruim voordat u op vakantie gaat. Dan kunt u met een gerust hart genieten.

Back To Top